Žagalna linija za veliko hlodovino WRC 1550

Žagalna linija WRC 1550 AC je namenjena razrezu hlodovine premera do 1500mm. Zaradi robustne konstrukcije je še posebej primerna za razrez trdega eksotičnega lesa. 

Nakladalna rampa , narejena iz masivnih I 300 profilov, zmogljivim elektro pogonom z reduktorjem in hidravličnim cilindrom pod vsako nakladalno roko zagotavlja enostaven in hiter naklad hlodov na žago. Operater na žagi upravlja skupaj z žago, nakladalno rampo in izhodni transporter z razmetom levo / desno. Komandni pult je lahko na žagi, kar zagotavlja boljši pregled na hlod in boljši občutek pri samo kontroli hitrosti rezanja ali ločen z avtomatskim programom rezanja. Širok list, ki se avtomatsko napne in s hidravličnim – linearnim vodilom na pritisk zagotavlja hiter in precizen rez.

Oprema na progi je prilagojena hitri manipulaciji večjih premerov hlodovine. Linijo povezuje v celoto avtomatski prečni transporterji z večlistno krožno žago s 3 pomičnimi žagami in avtomatsko vhodno progo s centratorjem ter avtomatskim izhodnim transporterjem z sortiranjem. Profesionalna oprema na liniji omogoča visoko stopnjo avtomatizacije, ter minimalno uporabo delovne sile zato je kapaciteta razreza in izkoristek mnogo večji.